WIJNGAARD SINT MARTINUS

Is een milieuvriendelijk bedrijf geleden in het bergdorpje Vijlen. De naam van de wijngaard is afkomstig van de aldaar hoogst gelegen katholieke kerk van Nederland.

*

Het verhaal 

Ieder bedrijf heeft een begin, zo ook Wijngaard Martinus. Hans Beurskens is in 1988 begonnen met een kleine wijngaard, die al snel uitgroeide tot een ware proeftuin. Gedurende de daaropvolgende jaren is de kennis van vinificatie en teelt toegenomen. De jarenlange ervaring heeft op teeltgebied zijn vruchten afgeworpen. De overname van het bedrijf in 1996 door zijn zoon, Stan Beurskens luidde een nieuwe fase in, waarbij de weg naar kennisverdieping blijvend werd ingeslagen. Een gedeelte van de oude wijngaard dient nog steeds als bron voor veel experimenten om de kennis voortdurend uit te breiden. De familie is op de achtergrond nog betrokken bij het bedrijf. De gang van zaken omtrent het wijndomein wordt nu geregeld door Stan Beurskens met behulp van een professionele team van oenologen, vinoloog en wijnbouwtechnici.  

De mensen achter Wijngaard Martinus


Stan Beurskens (1977) heeft op de universiteit van Wageningen procestechnologie gestudeerd, waarna hij tijdens zijn specialisatie (master) vinificatie onderzoek heeft gedaan aan de universiteiten van Wageningen, Stellenbosch (Zuid-Afrika) en Geisenheim (Duitsland). Naast zijn theoretische achtergrond heeft hij inmiddels ruim 10 jaar praktijkervaring opgedaan op verschillenden wijngaarden in zowel de klassieke als de nieuwe wereld. In 2007 is hij met zijn eigen adviesbureau begonnen (Wijnbouwadvies Beurskens, zie links), waarmee hij tegenwoordig meer dan 50 wijngaardeniers begeleidt bij de wijnbouw en vinificatie in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij voorzitter van het Wijninstituut Nederland, welke zich toelegt op de kwalitatieve verbetering van de Nederlandse wijnbouw. In het Wijninstituut Nederland houdt hij zich vooral bezig in het verlengde van zijn studie, namelijk het doen van onderzoek (o.a. gistonderzoek).

Wiebke Neddermann (1984), geboren in Duitsland en weet al snel dat ze agrariër wil worden. Ze kiest voor de wijnbouw. Als eerste volgt ze in Frankrijk de 1-jarige praktijkopleiding wijngaardernier. Daarna gaat ze verder met de 4-jarige studie oenologie en wijnbouw aan de universiteit van Geissenheim. Ze volgt haar stage in Nieuw-Zeeland. Wiebke is sinds mei 2011 in dienst bij wijngaard St. Martinus. Hiervoor gaf ze advies aan diverse Nederlandse wijnbouwbedrijven. Wiebke is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de wijngaard en geeft leiding aan het team van wijngaardmedewerkers.

De rest van het team bestaat uit wijngaardmedewerkers, Gusztáv Kincses (Hongarije), wijnbouwtechnici,
Gergely Kovacs (Hongarije) algemeen wijngaardmedewerker, Mariette van der Elburg (Randstad), registervinoloog, organisatie, administratie en verkoop, Gerard Driever (financieel manager).

Het team van Wijngaard Martinus is klaar voor de pluk van 2012, van boven naar beneden en van links naar rechts: Gerard, Gergely, Mariette, Klaas, Gusztav, Stan, Wiebke en Csaszi.


Wilt u onze wijnen proeven of wilt u een rondleiding door onze wijngaarden neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

                                               


Volg ons op